Slotenmaker redt obs Noorderbreedte na bezoek Rommelpiet

VEENDAM - Rommelpiet heeft deze week een bezoek gebracht aan obs Noorderbreedte in Veendam. Het was een bezoek om niet snel te vergeten.

https://www.koerier.info/nieuws/algemeen/72167/slotenmaker-redt-obs-noorderbreedte-na-bezoek-rommelpiet

 

Leerlingen Noorderbreedte schitteren in Veendammer raadszaal

VEENDAM - Leerlingen van de groepen 7 en 8 van obs Noorderbreedte in Veendam hebben dinsdag, daags voor de verkiezingen, een debat gevoerd in de raadszaal van de gemeente Veendam.

https://www.koerier.info/nieuws/algemeen/71798/leerlingen-noorderbreedte-schitteren-in-veendammer-raadszaal

 

Handbaltoernooi lager onderwijs

Maandagmorgen werd er in de Sorghvliethal een handbaltoernooi voor de groepen 7 uit het lager onderwijs door Vakgroep Veendam georganiseerd. Zowel bij de jongens en meisjes deden vele teams mee die uitkwamen in diverse poules. De organisatie kreeg de medewerking van de scheidsrechters van Handbalvereniging Aeolus uit Wildervank. Na spannende poulewedstrijden werd uiteindelijk de finale gespeeld waarbij de meisjes van de Noorderbreedte en de jongens van de Braskórf als grote winnaars kwamen.

https://www.parkstadveendam.nl/node/32272

 

Weggeefkasten bij basisschool Noorderbreedte in Veendam

Woensdag is een nieuw initiatief gelanceerd bij Basisschool Noorderbreedte in Veendam dat de gemeenschap verder versterkt. Twee weggeefkasten werden geopend bij de school. Hierin worden diverse items zoals verzorgingsproducten, menstruatieproducten, luiers en speelgoed beschikbaar gesteld. Wethouder Ans Grimbergen was aanwezig om dit initiatief officieel te openen.

https://www.parkstadveendam.nl/node/31981

 

Nieuw kunstwerk voor obs Noorderbreedte in Veendam

VEENDAM - Op obs Noorderbreedte in Veendam is kort voor de vakantie een kunstwerk onthuld. Het is gemaakt door de leerlingen van groep acht en de broers Theo en Jacob Zwinderman. 

https://www.koerier.info/nieuws/algemeen/66424/nieuw-kunstwerk-voor-obs-noorderbreedte-in-veendam

 

Tim Kraan en Nadia Kamil voorleeskampioen gemeenten Pekela en Veendam

Bibliotheek Veendam organiseerde afgelopen woensdag  een regionale voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. Daar deden de schoolkampioenen van 14 basisscholen uit Veendam en Pekela aan mee. De twee winnaars Nadia Kamil van O.B.S Noorderbreedte Veendam en Tim Kraan van C.B.S De Zevensprong uit Oude Pekela plaatsen zich voor één van de twee halve finales. Daarvan stromen acht voorleeskanjers door naar de provinciale finale op 12 april in VanBeresteyn in Veendam.

https://dvhn.nl/weekbladengroningen/streekblad/Tim-Kraan-en-Nadia-Kamil-voorleeskampioen-gemeenten-Pekela-en-Veendam-28232123.html

 

Mad Science op obs Noorderbreedte

VEENDAM - De professoren van Mad Science hebben maandag een bezoek gebracht aan obs Noorderbreedte in Veendam.

https://www.koerier.info/nieuws/algemeen/54113/mad-science-op-obs-noorderbreedte

 

Mobiel Planetarium bij obs Noorderbreedte

VEENDAM - Het Mobiele Planetarium van de Rijksuniversiteit Groningen is vorige week op bezoek geweest bij obs Noorderbreedte in Veendam.

https://www.koerier.info/nieuws/algemeen/52460/mobiel-planetarium-bij-obs-noorderbreedte

 

Tijd voor Toekomst op obs Noorderbreedte

VEENDAM - Het project Tijd voor Toekomst op obs Noorderbreedtein Veendam trekt de aandacht. Eerder deze maand hebben onder andere wethouders, gedeputeerden en ambtenaren van verschillende ministeries de school bezocht.

https://www.koerier.info/nieuws/algemeen/50927/tijd-voor-toekomst-op-obs-noorderbreedte